Sivut

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kasarikirjakesän kirjakasa


Kotimainen kasarikirjakesä 2013 on kovassa vauhdissa! Innostuin keräämään etukäteen kirjat, jotka (ainakin) aion haasteeseen kesän aikana lukea. Kerron tässä lyhyesti miten kuhunkin kirjaan päädyin. Miten teillä muilla, ketkä haasteeseen aikovat osallistua, joko teillä on kasari-inspiraatio vieraillut ja kirjoja mietittynä?Teuvo Saavalainen: Ja poika vaikenee (Gummerus, 1984)
Keijo Siekkinen: Äidin hauta (Gummerus, 1985)


Nämä kaksi kirjaa noteerasin edellisten Finlandia-ehdokkaiden listalta. Lyhyen googletuksen jälkeen ne vaikuttivat aiheidensa puolesta kiinnostavilta, joten ne saivat kunnian edustaa kiiteltyä kasarikirjallisuutta.

Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase (Otava, 1984)
Annika Idström: Sinitaivas (WSOY, 1980)

Häräntappoase, Härkösen esikoinen, on kiistaton kasariklassikko ja Sinitaivas on Veljeni Sebastian -kirjasta tunnetun Annika Idströmin esikoisteos. Nämä kirjat edustavat siis tuttuja kasarinimiä.


Eva Illoinen: Iltapäivällä tuli levottomuus (Gummerus, 1980)
Tytti Parras: Pensionaatti (Otava, 1984)

Nämä kaksi kirjaa ovat satunnaisia tuttavuuksia, jotka bongasin kirjaston hyllystä ja nappasin mukaan selailun perusteella. Minulla ei siis ole selkeitä odotuksia näiden suhteen, ja ne edustavat siten satunnaisotosta.

Näillä eväillä lähden siis kohti - toivottavasti tunnelmallista - kasarikesää! Ensin kuitenkin sukellan läpi Peter Wattsin komean scifi-uutuuden, Sokeanäön. Tästä kirjasta lisää lähipäivinä.

8 kommenttia:

 1. Häräntappoase on ehdoton kesä- ja kasarikirja! Saavalainen ja Illoinen kuulostavat aivan oudoilta. Mielenkiinnolla odotan, mitä kirjat ovat!

  Omia kasareitani katsastin jo vähän, mutta olikos tässä haasteessa jotain aikarajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeellinen aikaraja on kesän loppu (koska haasteen nimi tavallaan niin vaatii), mutta sehän voi tarkoittaa vaikka lokakuuta jos on oikein sinnikäs kesäihminen. Ja minun puolestani kasariin saa paneutua vaikka vuoden loppuun asti jos haluaa, eli moraaliset pisteet saa kotiin hitaammallakin suorituksella :)

   Poista
 2. Häräntappoase on poltellut hyllyssäni jo jonkin aikaa, joten taidanpa minäkin lähteä yrittämään haastettasi. Häräntappoaseen lisäksi voisin lukea ainakin Rosa Liksomin novellikokoelmat Yhden yön pysäkki (1985) ja Unohdettu vartti (1986), jotka löytyvät niin ikään hyllystäni kätevänä yhteisniteenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Hienoa että meidän Häräntappoasetta lukemattomien ihmisten määrä tätä myötä pienenee :)

   Poista
 3. Oi Häräntappoase! :)

  Minä en ole vielä keksinyt mitä luen haastetta varten, toivottavasti ehdin. Lasketaanko muuten mukaan käännöskirjat, jos ne on kirjoitettu 80-luvulla mutta suomennettu vasta myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasketaan toki mukaan, olettaen tietenkin että kyse on kotimaan sisäisestä käännöksestä :)

   Poista
 4. Häräntappoase on itselläkin lukematta, senhän voisi ottaa vaikka listalle. Heinäkuu tulee olemaan varsinainen suorituskuukausi, joten pino ei ole vielä valittuna. Ihanaa lukea vanhempia teoksia, täytyy vielä kehua että mainion haasteen pistit pystyyn! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että olet innostunut! Toivottavasti kirjastoissa riittää tarpeeksi Häräntappoasetta kaikille :)

   Poista